Blog

Van ZonderFout.nl naar Met Goede Zin

Geschatte leestijd: 3 minuten

Ruim 9,5 jaar heette mijn bedrijf ZonderFout.nl. Maar begin 2021 begon er iets te knagen …

Ik realiseerde me dat de naam ZonderFout.nl de lading van mijn diensten niet meer dekte. Die naam geeft toch de indruk dat mijn werk enkel bestaat uit het verbeteren van de spelling en grammatica in een tekst. Terwijl mijn werk zo veel meer is dan dat: ik redigeer, transcribeer en ondertitel namelijk ook.

Daarbij zaten we midden in de coronatijd met veel negativiteit in het nieuws. Ineens was ik het zo zat dat mijn bedrijfsnaam het negatieve benoemde in plaats van het positieve. Ik voelde me daardoor zelfs bezwaard om mijn bedrijfsnaam uit te spreken: “Goedemiddag, u spreekt met Marjoleine Schlösser van ZonderFout.nl.” Bleeh, alsof jij het fout doet en ik het wel even ging zitten verbeteren.

Daar moest dus verandering in komen. Maar ja, een nieuwe bedrijfsnaam is niet zo 1, 2, 3 verzonnen en daarbij heeft een nieuwe bedrijfsnaam ook heel wat voeten in de aarde (website-technisch gezien).

Ik zal je niet vermoeien met alles wat er technisch bij komt kijken, maar als je website gemiddeld zo’n 100.000 keer per maand op pagina 1 van de zoekresultaten in Google verschijnt, dan wil je dat graag zou houden. Google is ook mijn #1 manier om nieuwe klanten aan te trekken, dus ik moest veel uitzoeken en flink aan de bak. Gelukkig ben ik op dat gebied ook technisch onderlegd, en vind ik het heel leuk om daarmee bezig te zijn, maar het heeft wel heel wat dagen en weekenden gekost om alles over te zetten en zo goed mogelijk in te richten. Google moest natuurlijk wel ‘begrijpen’ wat er gebeurd was en waar (be)zoekers me nu konden vinden.

Daarbij moest er natuurlijk ook nieuw logo worden bedacht en dat vind ik zelf ook veel te leuk om te doen, dus ik mocht weer lekker creatief aan de slag in Canva.

Op 1 juli 2021 was alles bedacht en omgezet en was ik er klaar voor om mijn klanten te informeren over mijn nieuwe naam: Met Goede Zin!

Op 1 juli 2021 was het zover …

De naam Met Goede Zin staat voor mij voor alles wát ik doe, en hóé ik dat doe.

  • De naam laat zien dat ik ervoor zorg dat de zinnen in jouw tekst goed geschreven zijn. Daarmee wil ik ook aangeven dat ik vooral op woord- en zinsniveau werk. Het grotere geheel van een tekst is niet waar mijn kracht ligt (en dan bedoel ik de alinea-/hoofdstukindeling). Op dat gebied heb je meer aan een tekstschrijver.
  • De naam is ook van toepassing op alle onderdelen van mijn werk: bij tekstcorrectie zorg ik voor zinnen waarin alle woorden goed geschreven zijn, bij tekstredactie zorg ik voor goedlopende zinnen, bij transcriptie typ ik goed geschreven zinnen en bij ondertiteling zorg ik ervoor dat de goed geschreven zinnen op tijd in beeld verschijnen en prettig te lezen zijn voor de kijker.
  • Dit alles doe ik natuurlijk met heel veel goede zin! Elke dag weer! Echt, ik ben zo blij dat ik mijn eigen baas ben, met ontzettend leuke klanten, en elke dag aan het werk mag met taal! Ik vind het ook zo leuk om mijn klanten op dit gebied te ontzorgen, zodat zij met een gerust gevoel hun tekst kunnen opleveren of publiceren.

De reacties van klanten en volgers waren ook heel positief. Ik denk dat iedereen zich meer aangesproken voelt als een ‘probleem’ vanuit de positieve kant wordt benaderd in plaats van vanuit het negatieve. Wat vind jij?

Wil jij ook zonder zorgen je tekst de wereld in sturen?
En je lezers trakteren op een goed leesbare, foutloze tekst?

Ik sta voor je klaar!

Marjoleine
06 – 24 55 0992

Of neem hier contact met me op.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet openbaar getoond.Required fields are marked *