Tekstcorrectie tekstschrijvers

<< terug naar keuzemenu

Je bent een tekstschrijver en je levert je teksten rechtstreeks aan klanten op.
De d’s en t’s zijn voor jou geen probleem, maar je bent soms (te) veel tijd kwijt met uitzoeken wat de juiste spelling van een woord is, of een werkwoord los of aan elkaar moet worden geschreven, of ‘er’ vast moet aan het voorzetsel of niet – dat soort dingen. Het liefst richt je je helemaal op de inhoud van de tekst en laat je de spellingkwesties aan iemand anders over.

“Dénken dat mijn tekst foutloos is, of zéker weten? Dat maakt het verschil.”

Willy Janssen, Creataal
tekstschrijvers tekst controleren

Werkzaamheden

Basiscontrole:

  • spelling (zijn de woorden goed geschreven)
  • grammatica (zijn de taalregels goed toegepast)
  • tikfouten
  • interpunctie (punten, komma’s, dubbelepunten, aanhalingstekens etc.)

Teksten van tekstschrijvers hebben veelal alleen een basiscontrole nodig, in hun teksten herschrijf ik geen zinnen. Mocht ik toch een zin vinden die niet prettig leest, dan maak ik daar een opmerking over, maar ik herschrijf de zin zelf niet.

Samenwerking

Voorkeurenlijst

De Nederlandse taal laat soms ruimte voor eigen voorkeuren in spelling en schrijfwijzen. In een door mij opgestelde voorkeurenlijst kun je aangeven wat jouw voorkeuren zijn (als je voor een onderwerp geen voorkeur hebt, hanteer ik mijn voorkeur).

Bij het nakijken van jouw teksten pas ik jouw voorkeur toe. Mochten er tijdens het nakijken nog vragen zijn over een schrijfwijze, dan overleg ik natuurlijk met je.

Aan de slag

De tekst ontvang ik graag in een Word- of een pdf-document. De tekst mag verdeeld zijn over meerdere documenten, dat is geen probleem. Als je wilt dat ik je website nakijk, dan kopieer ik de tekst eerst naar een Word-document.

Word

Staat je tekst in een Word-document? Dan zet ik ‘Wijzigingen bijhouden’ aan, zodat je precies kunt zien welke wijzigingen ik heb aangebracht. Bij oplevering ontvang je per document twee exemplaren: een waarin de wijzigingen zichtbaar zijn en een waarin de wijzigingen zijn verwerkt.

Pdf

Staat je tekst in een pdf-document? Dan gebruik ik Adobe Acrobat om opmerkingen in je tekst te plaatsen.

Tarief tekstschrijvers

Ik reken € 29,50 per 1000 woorden. De uiteindelijke prijs is niet afgerond op 1000 woorden, maar wordt berekend op grond van het aantal woorden in de tekst.

  • De genoemde prijs is exclusief 21% btw.
  • De minimumprijs voor een opdracht is € 17,50 excl. btw.
  • Ontdek ik geen enkel foutje in je tekst? Dan krijg je 50% korting.

Strippenkaart

Heb je vaak kortere opdrachten die je wil laten nakijken?
Dan is deze voordelige strippenkaart misschien wat voor jou!

Aantal woorden

Bekijk in Word het aantal woorden (staat onder in de statusbalk*).

* Controleer goed of Word ook alle tekst in de tekstvakken meerekent. Klik hiervoor op het aantal woorden in de statusbalk en zorg ervoor dat het vinkje aanstaat bij ‘Inclusief tekstvakken, voet- en eindnoten’.

Toeslag weekend +50%: Het kan gebeuren dat je in het weekend met spoed een tekst gecontroleerd wilt hebben. Als ik er tijd voor heb, dan wil ik je zeker helpen. Hiervoor reken ik een toeslag van 50%.

Vraag een offerte aan!

Soortgelijke diensten:


Met Goede Zin.
Tekstcorrectie en redactie.

ZIN om zorgeloos je tekst de wereld in te sturen?
Neem dan contact op via 06 – 24550992, info@metgoedezin.nl
of gebruik het contactformulier.

Dictaat laten uitwerken? Doe ik ook! Zie www.jurisdicta.nl.