De vrouw achter Met Goede Zin

Taalgek

Zo kun je mij wel omschrijven: taalgek, met een oog voor detail.
Twee eigenschappen die heel goed van pas komen bij het controleren en/of uitwerken van jouw teksten. 

Ik wil er alles van weten. Dagelijks lees ik de laatste ontwikkelingen op de websites van de Nederlandse Taalunie en het Genootschap Onze Taal en neus ik op taalwebsites en in (woorden)boeken om mijn kennis op peil te houden.

Van secretaresse naar programmeur naar tekstcorrector

#secretaresse Na de opleidingen juridisch secretaresse en internationaal directiesecretaresse (met lekker veel talen, o.a. Spaans en Russisch!) heb ik jarenlang op een middelgroot advocatenkantoor in Rotterdam gewerkt als secretaresse van een van de senior-advocaten.

#programmeur Ik heb ook altijd veel interesse gehad in en affiniteit gehad met IT en software en toen ik toe was aan een andere uitdaging, ben ik de IT ingerold. Ik ben begonnen als junior systeembeheerder bij een softwareproducent voor pensioenfondsen, daarna heb ik meer dan tien jaar gewerkt bij een softwareproducent voor documentmanagementsystemen als VB-/SQL-programmeur. Ik ben ook Microsoft Certified Technology Specialist en Microsoft Certified Professional en heb diverse Microsoft-certificaten voor SQL-programmeren en administreren behaald.

#tekstcorrector In 2011 wilde ik zelfstandig gaan ondernemen, eigen baas zijn. De liefde voor taal is altijd gebleven en toen ik een tekstschrijver had geholpen met de puntjes op haar i te zetten, wist ik dat ik daar mijn werk van wilde maken. En met succes. Sinds 2011 weten veel bedrijven, tekstschrijvers en uitgeverijen mij te vinden voor de laatste check van hun tekst. Mijn liefde voor taal en mijn analytische blik zijn een perfecte combinatie voor dit werk.

Gaandeweg ben ik op verzoek ook weer dictaten gaan uitwerken en ik heb ontdekt hoe leuk het is om video’s te ondertitelen. Vooral bij het ondertitelen komt een stukje techniek samen met mijn gevoel voor taal.

Mijn IT-bloed kruipt door al mijn processen heen en die zijn dan ook zo efficiënt mogelijk ingericht, met eigen macro’s, controlesoftware en zelfontwikkelde integraties :).

Over mij

Wil je wat meer over mij persoonlijk weten?
Ik ben geboren en getogen in Rotterdam als Marjoleine Geuze. Aan het begin van deze eeuw ben ik voor de liefde verhuisd naar Midden-Limburg. En daar woon ik nog steeds, met diezelfde liefde. We zijn getrouwd, hebben 2 kinderen, allebei in de jaren nul geboren. Door mijn huwelijk heet ik inmiddels voor de wet Marjoleine Schlösser-Geuze.
Wil je ook nog weten wat ik graag doe in mijn vrije tijd? Van taal krijg ik nooit genoeg, maar ik bak ook graag mijn eigen (zuurdesem)brood, ik geniet van wandelingen en fietstochten door het mooie Limburgse landschap, ik vind het leuk om spullen voor in huis te creëren met garen (haken en macramé), ik dans graag, vind puzzelen leuk en ik ben gek op Italië en de Italiaanse taal.

Kennismaken

Ik vind het prettig als ik de persoon achter mijn klant ook een beetje meer ken dan alleen maar zakelijk. Daarom spreek ik graag af voor een kop koffie om kennis te maken, in persoon of via Skype.Met Goede Zin.
Tekstcorrectie en redactie.

ZIN om zorgeloos je tekst de wereld in te sturen?
Neem dan contact op via 06 – 24550992, info@metgoedezin.nl
of gebruik het contactformulier.

Dictaat laten uitwerken? Doe ik ook! Zie www.jurisdicta.nl.