Dictaten uittypen

Snel, correct en nauwkeurig, met name voor de medische/juridische branche.

Speciaal voor:

 • letselschade-experts / letselschadespecialisten
 • personenschade-experts / personenschadespecialisten
 • medisch specialisten (medische expertises)
 • bedrijfsartsen
 • verzekeringsartsen

Sinds jaren transcribeer ik dictaten voor deze beroepsgroepen.
Kan ik u ook van dienst zijn?

Van audio naar foutloze tekst

Natuurlijk staan er geen tikfouten in de uitgewerkte tekst en is de tekst op het gebied van spelling en grammatica helemaal in orde. Indien gewenst herschrijf ik kromme zinnen, zodat het geheel een prettig leesbare tekst is.

Uitwerken audiobestanden

Ik werk met de officiële transcriptiesoftware van Olympus. Hiermee kan ik ook audiobestanden uitwerken van andere merken als Philips, Grundig en Winscribe. Met alle gangbare audiobestanden kan ik uit de voeten: .dss, .ds2 (DSS Pro), .mp3, .mp4, .m4a, .wav, .wma enzovoorts.

Sjablonen

Rapportages, expertises, brieven, processtukken; indien gewenst typ ik de tekst direct in een vooraf opgemaakt document of sjabloon. Na oplevering kunt u dus direct verder met het document en hoeft u de tekst niet eerst te knippen en plakken.

Spelling en grammatica

Vanwege mijn werk als tekstcorrector en eindredacteur hoeft u zich geen zorgen te maken over de spelling en grammatica in de tekst. Mijn kennis van de Nederlandse taalregels is uitstekend.

Voorafgaand aan de samenwerking

Voordat we gaan samenwerken, is het belangrijk dat we een aantal zaken geregeld hebben.

Geheimhouding

Het is voor mij heel belangrijk dat uw gegevens bij mij veilig zijn. Hiertoe onderteken ik graag samen een geheimhoudingsverklaring en een subverwerkersovereenkomst. Van beide documenten heb ik een exemplaar in bezit. Na goedkeuring onderteken ik beide documenten, waarvan u per e-mail een kopie ontvangt. Graag ontvang ik daarna ook uw getekende exemplaar van beide documenten.

Voorkeur voor schrijfwijzen

Ook ontvangt u van mij een lijst waarin u kunt aangeven welke voorkeur u heeft voor bepaalde schrijfwijzen. Denk hierbij aan:

 • 30 graden of 30°
 • 6 centimeter of 6 cm
 • musculus quadriceps of m. quadriceps
 • X-knie of X knie
 • meer dan 50% of > 50%
 • 100 euro of € 100,–
 • 6 januari 2020 of 06-01-2020

Deze voorkeuren kunnen per medewerker van uw kantoor verschillen, dat is geen probleem.

Uitwisselen bestanden

We kunnen de bestanden uitwisselen via een beveiligde locatie in de cloud (via OneDrive bijvoorbeeld; ik heb een zakelijk abonnement op Microsoft 365). Maar elke andere manier van uitwisselen is voor mij oké. Ik pas mij volledig aan de wensen van de klant aan.

Bij een van mijn klanten heb ik bijvoorbeeld een inlog via webmail op hun Exchange-server, waar ik toegang heb tot mijn eigen e-mailadres binnen hun organisatie. Zo worden de bestanden direct via hun Exchange-server uitgewisseld en nooit via een derde partij. Een andere klant levert de bestanden aan via ZIVVER, en ik lever de bestanden op met een afgesproken wachtwoord. Bij weer een andere klant log ik in op hun Sharepoint-omgeving, van waaruit ik de bestanden download en weer upload.
De mogelijkheden zijn eindeloos. Ik overleg graag met u, of uw ICT-afdeling of -partner hierover.

Tarief

Mijn uurtarief is € 45,00 (excl. btw).

Hoelang ik bezig ben met het uitwerken van het dictaat hangt af van verschillende factoren. Voor een optimaal resultaat is de tekst met een goede dictafoon of dictafoon-app duidelijk en rustig ingesproken, zijn er geen hinderlijke achtergrondgeluiden en praten mensen niet door elkaar.

Door mijn uitgebreide en parate kennis van het medisch en juridisch jargon, het gebruik van professionele apparatuur, een zeer hoge typsnelheid en het gebruik van handige tools in Word, kan ik het dictaat snel en zorgvuldig uitwerken.

Vast tarief per ingesproken minuut?

Het is ook mogelijk om een tarief per ingesproken minuut af te spreken. Dit kan echter pas nadat ik diverse dictaten heb uitgewerkt en een idee heb van de hoeveelheid werk per transcriptie.

Aanslagen per minuut

Door mijn hoge typesnelheid (bijna 500 aanslagen per minuut), hoge nauwkeurigheid (zie resultaat hieronder), en parate kennis van juridisch en medisch jargon en de Nederlandse taal kan ik de dictaten snel uitwerken en weer opleveren.

Testresultaat op typeolympics.nl


Met Goede Zin.
Tekstcorrectie. Dictaten. Ondertiteling.

ZIN om zorgeloos je tekst de wereld in te sturen?
Neem dan contact op via 06 – 24550992, info@metgoedezin.nl
of gebruik het contactformulier.